2024-01-16
Hjärnan, skärmen och krafterna bakom

Välkommen på ett webbinarium från Lumena Conecto.

16 januari Kl. 09.00-10.00


Hjärnan, skärmen och krafterna bakom

I takt med en samtidsutveckling som exponerar oss för allt fler sinnesintryck, är det lätt att känna sig överväldigad och stressad. Ibland kan det då kännas skönt att få fly in i en digital tjänst för att slippa alla måsten för en stund.

Många unga och vuxna upplever dessvärre att de fastnar i de digitala tjänsterna längre än de själva vill, och att det sker på bekostnad av andra viktiga saker.Vad är då dessa viktiga saker och hur uppnår vi balans i våra digitala medier? Vad är det för biologiska och psykologiska drivkrafter i hjärnan som triggas av sociala medier och digitala spel och vilka är riskerna?

Här presenteras forskningen kring digitala medier kopplat till ungas psykiska hälsa samt praktiska verktyg för att vägleda unga till att få balans i sin ”mentala tallriksmodell”.

Föreläsare:

Sissela Nutley.

Läs mer om Sissela Nutley här


Datum:

Tisdag 16 januari 2024

Tid:

Kl. 09.00-10.00.

Plats:

Digitalt via Zoom

Arrangör:

Projektet Lumena Conecto